Najsretnija beba Hrvatska™ na televiziji

Najsretnija beba Hrvatska™ na radiju:

Najsretnija beba Hrvatska™ u tisku:
Press fotografije i logotip visoke rezolucije mogu se preuzeti ovdje: https://drive.google.com/folderview?id=0B_spR_RCNt0zLWZHeV9CSThIVE0&usp=sharing
Fotografije: © Iva Krmpotić Urbić (Rođendaonica Happy), Romeo Ibrišević (Gold Class dvorana), The Happiest Baby (dr. Harvey Karp) & Najsretnija beba Hrvatska™
Press kit (doc i pdf) se može preuzeti ovdje.
REVOLUCIONARNI PROGRAM NAJSRETNIJA BEBA AMERIČKOG PEDIJATRA DR. HARVEYA KARPA NAPOKON U HRVATSKOJ.

Američki program The Happiest Baby™ (Najsretnija beba) u 30 zemalja provodi preko 3.000 certificiranih edukatora i zdravstvenih djelatnika, omiljen je među zvijezdama poput Madonne, Michelle Pfeiffer, Piercea Brosnana i Larryja Davida, a redovno ga prate CNN, ABC, People, Time... Zahvaljujući udruzi Najsretnija beba Hrvatska™ program se od rujna 2014. provodi prvi puta u Hrvatskoj kroz radionice s praktičnim vježbama.

Čarolija? Čudo? Ne, to je refleks!

Većina roditelja u zabludi vjeruje da bebe vole tišinu i mirnoću, da se njihov plač ne može smiriti i da se kolike jednostavno moraju pretrpiti. Misle da se djeca godinama odvikavaju od pelena, da su im ispadi bijesa neizbježni i da je s njima nekad nemoguće komunicirati.

"Djeca nisu mali ljudi, oni su mali neandertalci! Da bi mogli s njima komunicirati moramo naučiti njihov jezik kratkih rečenica, naglašavanja, ponavljanja, gesta i šaljivog pravila 'brze hrane'."
DR. HARVEY KARP,  AUTOR PROGRAMA NAJSRETNIJA BEBA

U želji da razbije sve te zablude i pomogne roditeljima, američki pedijatar i stručnjak za dječji razvoj dr. Harvey Karp osnovao je program Najsretnija beba koji je postao i dio obrazovno-odgojnog programa u SAD-u. Roditelje se uči kako gledati svijet bebinim očima i govoriti dječjim jezikom, što im pomaže u smirivanju plača, suzbijanju bijesa i dužem spavanju. Koristeći drevne tehnike i moderna saznanja, ovaj "šaptač beba" razvio je metodu kojom je uspio eliminirati kolike i plač (glavni razlog sindroma trešenog djeteta). Temelji se na četiri revolucionarna koncepta:

Četvrto tromjesečje: Bebe se rađaju prerano, mozak im je toliko veliki da ne može završiti razvoj u maternici.
Umirujući refleks: Urođen je svim bebama, djeluje kao prekidač za plač.
Pet koraka: Oponašaju uvjete u maternici, to su zamatanje, bok ili trbuh pozicija, šuškanje, ljuljanje i sisanje.
Mažnja kao lijek: Kombinacija pet koraka, smiruje čak i bebe s kolikama.

Napokon... djeca dolaze s uputstvima!

Zahvaljujući suradnji udruga The Happiest Baby™ i Najsretnija beba Hrvatska™ ovaj revolucionarni program je napokon dostupan i u Hrvatskoj na ekskluzivnim radionicama, koji uz predavanja sadrže i praktične vježbe. Prvi puta u zemlji podučavaju se tajne smirivanja kolika, produžetka spavanja beba, smanjivanja ispada bijesa (tantruma)... na zadovoljstvo djece i roditelja.

"Na radionicama se vježba zamatanje beba. Time se simulira maternica, što bebama pruža osjećaj sigurnosti, zadovoljava potrebu za dodirom i spriječava mlataranje rukama koje ih plaši. Zabilježeno je da su Aleksandar Veliki, Julije Cezar i Isus kao bebe bili zamatani."
IVA BRČIĆ, CERTIFICIRANA EDUKATORICA PROGRAMA NAJSRETNIJA BEBA

Imati bebu je veliki dar, ali uz nju dolaze neprospavane noći. Čak 50% beba plače više od dva sata dnevno, što uzrokuje iscrpljenost i stres roditelja, prestanak dojenja, postporođajnu depresiju, pa čak i zlostavljanje djeteta. Radionice nude jednostavna uputstva kojima se plač beba može svesti na samo par minuta dnevno.

Za razliku od ostalih sličnih programa koji imaju previše polaznika, traju predugo ili se previše bave teorijom, radionice udruge Najsretnija beba Hrvatska™ imaju najviše 6 polaznika, traju 2-4 sata, a uz konkretne i učinkovite informacije izvode se i praktične vježbe. Radionice su dostupni kroz godišnje članarine koje nude neograničeno pohađanje različitih radionica cijelu godinu, te jedan zaista vrijedan i koristan poklon paket za bebe i djecu.


Radionice udruge Najsretnija beba Hrvatska™

Najsretnija beba: Za buduće roditelje da spoznaju kako beba doživljava svijet oko sebe, te kako mogu umiriti bebe i eliminirati kolike. Bebe su dobrodošle!

Spavanje za najsretnije bebe i djecu: Rješava jedan od najvećih problema roditelja - neispavanost, te kako 1-3 sata produžiti spavanje beba i djece (i roditelja!).

Najsretnija obitelj: Za pripremu dolaska bebe bez nedoumica - od disanja za vrijeme trudova i pravilnog dojenja, do razlikovanja plača i uvođenja krute hrane.

Najsretnije dijete: Roditelji uče pravilno komunicirati dječjim jezikom da bi djeci mogli suzbiti napade bijesa, naučiti ih strpljivosti, doskočiti im izbirljivosti pri jelu i odviknuti ih od pelena.

Najsretnija mama VIP: Za jetseterice koje poduku o brizi za bebu žele s luksuznim tretmanom uz prvoklasne delicije u jednom od najluksuznijih prostora u gradu.

Privatna edukacija u domu: Namijenjena je obiteljima koje žele u udobnosti svoga doma i prema svom rasporedu vježbati tehnike i saznati najbitnije informacije koje će usrećiti njih i njihove mališane.


Najluksuzniji i najskuplji seminar u Hrvatskoj.

Seminar Najsretnija mama VIP pruža edukativan provod kao u letu prvom klasom. Osmišljen je za jetseterice koje poduku o brizi za bebu žele s luksuznim tretmanom uz osobnog konobara, uživajući u gurmanskim delicijama u udobnim foteljama Cinestar Gold Class kino dvorane. Certificirana edukatorica podučava buduće majke jednostavnim i praktičnim tehnikama koje uključuju vježbe disanja za vrijeme trudova, smirivanje plača beba, eliminiranje kolika i odvikavanje od pelena. Uz ukusni desert na kraju seminara očekuje ih i zaista ekskluzivni VIP poklon paket.

Za ovaj VIP seminar treba izdvojiti 4.999 kn, što ga čini najskupljim seminarom u zemlji, koji svojim sadržajem i kvalitetom u potpunosti opravdava svoju cijenu. Zašto se i naše majke ne bi osjećale kao npr. Madonna, koja je podigla djecu upravo na metodama Najsretnije bebe. VIP seminar dolazi uz jednu restrikciju - kako je zamišljen kao druženje za cure, dostupan je samo za buduće majke.


Press fotografije i dodatne informacije: www.najsretnijabeba.webs.com/press
Kontakti: 098-900-8634 • [email protected]


O autoru i voditeljici Najsretnije bebe.

Dr. Harvey Karp je stručnjak za dječji razvoj koji je kroz trideset godina rada kao pedijatar riješio misterij kolika, otkrio kako smiriti plač beba, te pronašao ključ uspješne komunikacije s malom djecom i način smirivanja njihovih ispada bijesa. Tvorac je "pravila brze" hrane i dječjeg jezika. Autor je knjiga "Najsretnija beba u kvartu", "Najsretnije dijete u kvartu" i "Vodič za spavanje za najsretnije bebe" koje su prevedene na više od 20 jezika. Također je jedan od autora hvaljenog priručnika za roditelje "Zdravo dijete / zdravi svijet". Profesor je pedijatrije na Medicinskom fakultetu sveučilišta UCLA i član je Američke akademije pedijatara.

"Želja za brigom o djetetu je  intuitivna, ali znati kako to zapravo učiniti se mora naučiti. Uz malo vježbe svatko može naučiti tehnike smirivanja koje se ne zaboravljaju, baš kao ni vožnja bicikla."
DR. HARVEY KARP, AUTOR PROGRAMA NAJSRETNIJA BEBA

Iva Brčić, mag. soc. phil., predsjednica udruge Najsretnija beba Hrvatska, svoj je rad usmjerila prema educiranju roditelja kako smiriti kolike i plač beba, produžiti spavanje, zaustaviti ispade bijesa i izgraditi komunikaciju s djecom. Provodi prevenciju obiteljskog nasilja nad djecom uz potporu Zaklade Adris. Kao glavna glumica i savjetnica nagrađivanog filma Two Pink Lines širi svijest o problemu pred/postporođajne depresije. Piše za portale Roditelji.hr, Klokanica, Medijska pismenost, te časopise Mama&beba i Jet set magazin. Surađuje s vrtićima i školama, te gostuje na fakultetima i simpozijima kao stručnjakinja za odgoj, te za utjecaj medija na djecu i mlade. 

"Plač je glavni razlog sindroma tresenog djeteta koji uzrokuje ozljede mozga ili smrt djeteta. U SAD-u je čak 89% očajnih roditelja prije trešnje djeteta bezuspješno tražilo pomoć pedijatra da smire plač. Uspješne tehnike koje smiruju plač za par minuta postoje i provodi ih Najsretnija beba Hrvatska."
IVA BRČIĆ, CERTIFICIRANA EDUKATORICA PROGRAMA NAJSRETNIJA BEBA