FIT FOR KIDS: program unutar sajma Dani ljepote i fitness

Ljubav prema sportu i zdravom načinu života potrebno je razvijati od rane dobi. Zagrebački velesajam u suradnji s portalom Abeceda roditeljstva i Djeca.hr u sklopu sajma Dani ljepote i fitnessa koji se održava od 09. do 11. ožujka pripremio je bogat program namijenjen za naše najmlađe posjetitelje i njihove roditelje pod nazivom Fit for Kids. Kroz tri dana sajma najmlađi će moći sudjelovati u u bogatom programu, raznim nagradnim igrama, te kreativnim, kulinarskim i edukativnim radionicama.

U skopu programa Fit for kids ističemo dva okrugla stola koji će voditi Iva Brčić, predsjednica udruge Najsretnija beba, uz sudjelovanje hrvatskih stručnjaka:

Utjecaj medija na djecu (subota 10.03.2018. u 16h)
Govorit će se o negativnom i pozitivnom utjecaju medija, o njihovoj edukativnoj ulozi, kako ih odgovorno koristiti, te kako umanjiti negativan utjecaj.

Video igre i djeca (nedjelja 11.03.2018. u 11h)
Govorit će se o negativnom i pozitivnom utjecaju video igara sa stajališta sociologije, psihologije, odgoja i srodnih područja

SUGOVORNICI

IVA BRČIĆ je međunarodno priznata certificirana edukatorica The Happiest Baby. Provodi prevenciju obiteljskog nasilja nad djecom uz potporu Zaklade Adris, te surađuje sa Simbexom Hrvatska u edukaciji roditelja. Piše filmske osvrte Kids Friendly, te kao glumica i savjetnica nagrađivanog filma Two Pink Lines širi svijest o problemu pred/postporođajne depresije. Stručna je suradnica u časopisu Mama&beba i portalima Roditelji.hr, Klokanica.24sata.hr i medijskapismenost.hr. Surađuje s vrtićima, školama i fakultetima kroz gostujuća predavanja na temu odgoja i utjecaja medija na djecu.

IVANČICA TARADE urednica je portala Roditelji.hr. Niz godina pisala je i uređivala časopis Moje dijete u sklopu izdavačke kuće Adria Media Zagreb. Po zanimanju je diplomirani rusist i romanist, prevoditeljica je brojnih slikovnica i knjiga. Nedavno je postala i Relax Kids coach te drži radionice za djecu i odrasle. Majka je dviju djevojčica predškolskog uzrasta koje su njezini glavni pokretači i inspiracija za stalni razvoj i učenje.

MIA ROJE je psihologinja u Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, edukantica završne godine specijalizacije iz integrativne psihoterapije pri HUIP-u, NLP majstorica i članica edukacijskog tima Hrabrog Telefona. U 2016/2017 koordinirala je nacionalno istraživanje o djeci predškolske dobi pred malim ekranima. Poseban interes rada i daljnjeg usavršavanja su joj djeca u visokokonfliktnim razvodima braka roditelja, o čemu održava predavanja stručnjacima raznih profila (Pravosudna akademija, CZSS), te je članica EAPAP-a (European Association of Parental Alienation Practitioners). 

Dr. art. TIHONI BRČIĆ predaje o multimediji, virtualnoj stvarnosti i video oblikovanju na Akademiji dramske umjetnosti. Magistrirao je film na Academy of Art Collegeu u San Franciscu i doktorirao grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Bavi se dizajnom, montažom i režijom. Radovi su mu nagrađivani i izlagani u Hrvatskoj i u inozemstvu. Autor je nekoliko znanstvenih radova, te je stručnjak na polju vizualnih komunikacija.

IVA MARIČIĆ majka je četvero djece, srednjoškolska profesorica i osnivačica Facebook grupe E-GLEDALO koja se bavi propitivanjem medijskih sadržaja za djecu i mlade, te razvijanjem medijskih odgojnih kompetencija roditelja i odgojitelja. Grupa potiče na kvalitetno, promišljeno i umjereno korištenje medija.

SANJICA ĆAĆIĆ je međunarodno certificirana NLP trenerica, life, business, family i Wingwave coach s 30-godišnjim iskustvom rada. Već 15 godina se educira u humanističkoj psihologiji na NLP akademiji. Trenerica je i edukatorica za komunikacijske vještine u vodećim hrvatskim tvrtkama. Od 2014. radi u Poliklinici Ribnjak kao savjetnik i podrška za roditelje. Pokrenula je Abecedu roditeljstva i s timom stručnjaka kreirala radionice na kojima se prenose važna saznanja iz oblasti Neuro lingvistike, psihologije, pedagogije, nutricionizma, logopedije i kineziologije.

Dr. med. MILAN MILOŠEVIĆ specijalist je ortopedije i traumatologije, vlasnik Poliklinike Ribnjak, voditelj je liječničkog tima Poliklinika Ribnjak Centar. Proglašen je najdoktorom 2015., 2016. i 2017. godine po izboru hrvatskih pacijenata. I sam je roditelj blizanaca I susreće se s tisuću pitanja vezanih uz odgoj te je osvijestio nedostatak kvalitetnih prenošenja znanja o roditeljstvu.

Dr. sc. LANA CIBOCI je zaposlena na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment kao predavačica, te voditeljica Centra za upravljanje kvalitetom. Predaje i na Hrvatskim studijima, te na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Potpredsjednica je Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu u sklopu kojeg se provodi projekt „Djeca medija“ koji je namijenjen medijskom odgoju djece i odraslih. Članica je hrvatskoga tima dvaju velikih međunarodnih projekata - EU Kids Online i The Digital International Media Literacy eBook Project (DIMLE).

LAURA MARKOVIĆ je psihologinja koja radi s djecom i mladima na preventivnim programima i programima aktivnog učenja. Koordinatorica je u Centru za edukaciju, savjetovanje i osobni razvoj CEDAR, vodi radionice učenja te predaje psihologiju u Privatnoj općoj gimnaziji. Na drugoj godini edukacije je za gestalt terapeutkinju.

MLADEN BOŠNJAK je završio Grafički fakultet u Zagrebu. Zaposlen je u tvrtki DivIT koja se, između ostalog, bavi proširenom stvarnošću i izradom računalnih igara. 


ANITA GOLUBIČEK je urednica portala Dječji događaji na kojem se objavljuju dječja događanja za uzrast od 1 do 17 godina. Majka je tri sina 9., 7. i 5. godina koji su zapravo i uzrok pokretanja portala. S obzirom da je puno vremena provodila tražeći aktivnosti za djecu sinula joj je ideja kako bi bilo dobro da svi dječji događaji budi na jednom mjestu te je pokrenula portal u siječnju 2015.

TAJANA KNEZ je majka dva živahna dječaka i poduzetnica koja u slobodno vrijeme piše blog Veseli kaos majčinstva u sklopu svoje stranice Happy Tree. Dogodovštine njene obitelji možete pratiti na Facebooku, Instagramu i Journal.hr.

IVANA MATIĆ je osnivačica i CEO Women in Adria, branda za žene u biznisu. Smatra da nema potrebe odgađati majčinstvo i da je poduzetništvo ženama idealna prilika da iskoriste svoje potencijale i fleksibilnost koju omogućava poduzetništvo za izgradnju obitelji.